Girl Online
Tutorial: Falling object
Tuesday, 17 July 2012 • 7:56 pm • 0 comments
Tumblr_lykd51nljc1ro6o0po1_500_large

Template designer

Okeyy,firstly korang log in blog korang. Dashboard > Design > Add a gadjet (yang kat atas sekali )

Macam ni kan ..



2. Add a gadjet > HTML Javascript then paste kod falling object yg korang suka :) Header tu kat bawah kan ? jadi drag dia macam ni .. Ehh jap,jap. sebelum tu macam ni kan ?


Then drag it like this ...


Haa,faham ? hope so.. then preview dulu then save lah.

Classic Template

1. Dashboard > template

2. ctrl+f search code

</head>
3. okeyy,jumpa kan . pastu paste kod falling object yang korang suka di bawah kod di step ke 2 tu tadi ..

4. Preview dulu,kalau jadi savelah.

# err,kalau yg untuk classic tmplate ni ila x berapa nak sure kalau jadi .. tapi,korang try lah. kalau jadi Alhamdulillah .. kalau tak pulak... err,ila minta maaf sesangat taw :)





PASTFUTURE


welcome to my humble abode! i literally sucks at expressing my emotion, that's why i decided to start a blog, to express everything i am feeling at the moment. i live for my pets and food. x


MOOD BOARD




Template by x
Basecodes x
Other stuffs xxxxx

All Right Reserved 2012 by Girl Online