Girl Online
Meringankan berat blog
Thursday, 7 June 2012 • 8:57 pm • 0 comments
Tumblr_m54c3dirfm1rrsdt2o1_500_large

Heyhayyy! okayh,im back. well,mood Ila ni ari kurang baik.. lol~ nevermine. just forget it okayh? back to the topic,title kita hari ni adalah cara nak ringankan belog kan? so,lets start it ! focus taw..

1. log in > dashboard > design > add a gadjet > html javascript

2. copy ni dan pastekan kat dalam kotak html tu yeap?

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

3. dah ? sudah paste dalam kotak html javascript tuh? okay great. tapiii,jangan bagi title ok.. savelah.. :)

#nota tambahan,kalau korang rasa blog korang terlampau berat baru lambat maw loading lagi tuh.. deletelah bah widget-widget yang korang rasa tidak diperlukan okay? kalau jadik inform ila sipp?? kalau tidak jadi pun kasitaw jugak okayy? kbye.










PASTFUTURE


welcome to my humble abode! i literally sucks at expressing my emotion, that's why i decided to start a blog, to express everything i am feeling at the moment. i live for my pets and food. x


MOOD BOARD




Template by x
Basecodes x
Other stuffs xxxxx

All Right Reserved 2012 by Girl Online