Girl Online
image di tepi sidebar title
Sunday, 24 June 2012 • 1:20 pm • 1 comments
Tumblr_m4apu3agzx1r1hk9ro1_500_large

Hayy semua. hari ni ila nak buat tuto lagikk.. tak habes2 ngan tuto.. ok,korang faham tak apa maksud title tu? kalau taka faham,itu maksudnya sidebar title korang tu,ada image kat tepinya. faham ? okay. jom start.

1. dashboard > design > edit html

2. cari kod nih

h2 {

3. dah jumpa,kalau tak jumpa cari ni fulak.. (kod yg ni kena tick expand widget dlu)

.sidebar h2 {

4. sesudah itu....copy ini pulakk okayyy? then paste kat bawah kod yg kat atas tuhhh..

background:url(URLGMBR);
background-repeat: no-repeat;
background-position:left center;
padding:5px 3px 0 30px;
}


5. tukarlah mana yg patut .. kbye,peace ! ohya,kalau tak tahu nak cari icon kat mana,boleh pergi sini ataupun sini .. ;D


Lots of love,
Ila Tasha



PASTFUTURE


welcome to my humble abode! i literally sucks at expressing my emotion, that's why i decided to start a blog, to express everything i am feeling at the moment. i live for my pets and food. x


MOOD BOARD




Template by x
Basecodes x
Other stuffs xxxxx

All Right Reserved 2012 by Girl Online