Girl Online
favicon
Friday, 8 June 2012 • 3:21 pm • 0 comments
Tumblr_m560q7omhp1ru3v4eo1_400_large


Hey guys.. hari ni Ila maw buat tutorial lagikk.. ceh ,semangat kunuk.. ehh,pedulikan ja lah yeap? hehe~ i made this tuto especially for newbie.. -> ommak ai,english broken . haha,ignore it ! anyway,korang tahu tak apa tu favicon ? yelaa,kalau yang sudah lama dalam dunia blogger ni memanglah tahu kan? ni yang baru ni,korang tahu tak apa tu favicon? okay,lemmeh teach you.



.maaf,print screen buruk..


Haa,thats favicon.. so berminat tak?

ok,lets start.

Template designer

1. sign in > dashboard > design > edit html > tick expand widget templates

2. ctrl+f search code

</head>
3. jumpa? copy ni pastu pastekan sebelah code di step number 2 tadi tu ok?
<link href='URL PICTURE' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
4. preview,kalau jadik save.

Classic template a.k.a Blogskin

1. sign in > dashboard >template

2. ctrl+f jugak then search

<head>
3. jumpa? copy ney..paste dibawah code number 2 td..

<link href='URL Gambar' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>
4. siap,preview save.

URL Gambar tu korang boleh cari kat sini..mana yang berkenan tu,ambek je lah ok? kbye..

kalau suka tutorial kali ni,sponsorlah ila duaposen ja..boleh? klik sini >> sini <<
maceh kawan. =)





PASTFUTURE


welcome to my humble abode! i literally sucks at expressing my emotion, that's why i decided to start a blog, to express everything i am feeling at the moment. i live for my pets and food. x


MOOD BOARD




Template by x
Basecodes x
Other stuffs xxxxx

All Right Reserved 2012 by Girl Online