Girl Online
buat daisypath
Tuesday, 19 June 2012 • 10:35 pm • 0 comments
Tumblr_lxwo9biyvh1qe72bwo1_500_large


Holaa hulaaa ! amboi,panjangnyaa.. ok. malam ni,ila ada blogwalking kat beberapa buah blog .. kat blog dia ila ada nampak benda2 daisypath ni.. ila "cakap" daisypath ni hape ? trus ila tekan DP tu,kuar link..pastu ila test tekan2 and finally ! ila dah tahu macam mana nak buad daisypath..hehe ~ faham tak ? klau tak fham xpalah .. nanti korang faham sendiri jugak tuh . andd,maaflah kalau gambar printscreen buruk .. hoho -.- ok,jom start

1. ke sini dulu >sini!!<

2. ok,sudah masuk ? kay bagus,pastu dia jadik macam ni kan (printscreen buruk !)


Haa,kan ? okay,pastu korang clicklah mana2 icon yang korang nak .. contohnya yang birthday korang click.. macam ni yeap ..



3 faham tak ? pas korang klik kan,jadi macam ni ..


4. Dalam kotak merah tu kan,korang pilihlah .. korang nak saiz dia yang besar atau yang kecik. yg kecik kat kiri,yg besau punya sebelah kanan. pas korang dah pilih tekan next . contohlah korang pilih yang pendek .. gambar dia macam ni okay ?


kan ? okay,kat choose a scene tu,korang pilihlah mana yang korang nak pattern dia .. then tekan next.


5. Yang kat part tuh,korang pilihlah mana yang korang nak sebagai slider.. klik jea,nanti dia preview sendiri..then pas dah pilih,tekan next ..



sorry,pic kecik .. kat bahagian tuh,korang masukkanlah maklumat yg korang nak masukkan .. contohnya korang pilih My Age then click ahh select . the dia nanti ada keluarlah tu,korang masukkanlah informasi2 korang,mcm tarikh lahir kea.. korang faham gak BI kann ? xkanlah xpandai .. hoho ~

6. Dah tu click ahh next .

7. Taraaa ! siap dah daisypath korang . nak amek kod tengok pic bawah .. (kecik lagi,huhu~)


8.Then,macam biasa. dashboard > design > add agadjet > html javascript

9. paste kod daisypath korang kat dalam kotak html javascript tuh tadi ^_^ savelah.. hoho,penatnya .. hihi ~ kbye. harap korang faham tuto nih ~ ;D




PASTFUTURE


welcome to my humble abode! i literally sucks at expressing my emotion, that's why i decided to start a blog, to express everything i am feeling at the moment. i live for my pets and food. x


MOOD BOARD




Template by x
Basecodes x
Other stuffs xxxxx

All Right Reserved 2012 by Girl Online